English

Het Rooms-Katholiek Studentenpastoraat in Amsterdam

Zeven tips van paus Franciscus voor jongeren

In zijn boodschap voor de lokale Wereldjongerendag op 21 november, moedigt paus Franciscus jonge mensen aan om de wereld met enthousiasme mee op te bouwen.

Paus Franciscus in de menigte

Het thema voor de Wereldjongerendag van 2021 luidt: Sta op. Ik stel u aan als getuige van wat u hebt gezien. Het is een citaat uit Handelingen (hoofdstuk 26, vers 16), waar Paulus vertelt over zijn plotselinge bekering vele jaren eerder.

Jongeren hebben enorme tegenslagen te verduren gekregen door de covidcrisis, stelt de paus. Maar ze hebben ook de kracht van solidariteit en de nood daaraan aangetoond. In die zin spoorde hij hen aan om zich op te richten en met hun enthousiasme de wereld mee op te bouwen. Hij deed dat met deze zeven tips.

  1. Sta op! Blijf niet terneergeslagen en in jezelf gekeerd. Je hebt een missie! Ook jij kan getuigen van wat Jezus voor jou gedaan heeft.
  2. Sta op! Leg getuigenis af als een blinde die het licht heeft gezien. Ook jij hebt de goedheid en schoonheid van God ontdekt in jezelf, in de ander en in de verbondenheid van de Kerk, die alle eenzaamheid overwint.
  3. Sta op! Getuig van de liefde en eerbied die in menselijke relaties kunnen werken, in het gezinsleven, tussen ouders en kinderen, jong en oud.
  4. Sta op! Verdedig sociale rechtvaardigheid, waarheid, integriteit en mensenrechten. Bescherm wie vervolgd worden, de armen en kwetsbaren, zij die geen stem hebben in de samenleving, de migranten.
  5. Sta op! Getuig van je nieuwe zienswijze die je de schepping doet zien met ogen vol verwondering en de aarde als ons gemeenschappelijk huis. Het geeft je de moed om te werken aan integrale ecologie.
  6. Sta op! Getuig dat je na mislukking je leven weer opbouwen, dat wie geestelijk dood is kan herleven en wie in slavernij verkeert weer vrij kan komen, dat harten overweldigd door verdriet opnieuw hoop kunnen ontdekken.
  7. Sta op! Getuig met vreugde dat Christus leeft! Verspreid zijn boodschap van liefde en verlossing op school en op de universiteit, op het werk, op het internet, overal.

Patroonheilige

Onze patroonheilige John Henry Newman
Dit is onze patroonheilige kardinaal John Henry Newman.

Cookies

Onze website www.rkspa.nl gebruikt cookies.

 

Recente Tweets

Sacramentsdag

De Kerk en de wereld hebben grote behoefte aan eucharistische devoties. Jezus wacht op ons in dit sacrament van de liefde. Laten we de tijd niet sparen om Hem te ontmoeten in aanbidding, in contemplatie vol geloof, en laten we bereid zijn om eerherstel te bieden voor de vele ernstige fouten en beledigingen die in de wereld tegen Hem zijn begaan. Moge onze aanbidding nooit ophouden.

 

Pinksteren
De Heilige Geest houdt van rust en kalmte, van die kalmte die de ziel voelt als zij niets anders wenst of verlangt dan haar God. Als de ziel steevast verkeert in deze staat van kalmte en niets anders wenst dan Gods wil te kennen om die meteen te volbrengen, dan ondervindt zij een onwankelbare vrede. En als deze vrede eenmaal heerst, dan komt de Heilige Geest tot die ziel en vestigt daar als het ware zijn verblijf; en Hij heerst en geeft zijn opdrachten en bevelen als iemand die zich thuis voelt. Hij geeft opdrachten en bevelen, en wordt onmiddellijk gehoorzaamd.
(Francisca Javiera del Valle, Kom, Heilige Geest)
 

@wveth_pr on Twitter

@wveth_pr on Twitter
RT @radiomarianl: Op weg naar Pasen kunt u als vertrouwd naar nieuwe radioretraites luisteren. Vandaag maandag 3 april start de ...
RT @radiomarianl: Op weg naar Pasen kunt u als vertrouwd naar nieuwe radioretraites luisteren. Vandaag maandag 3 april start de 1e radioretraite ‘De Heer kwam in het zijne, maar de zijnen aanvaarden Hem niet’ met priester Wim Veth. Luister deze maandag t/m woensdag om 11:00 | 20:30 | 03:30 uur.
(Feed generated with FetchRSS)

Geplaatst op April 04, 2023, 16:53

RT @philokalia_min: Some wisdom from St. Teresa of Avila on her 508th birthday: "Let nothing disturb you, Let nothing frighten...
RT @philokalia_min: Some wisdom from St. Teresa of Avila on her 508th birthday: "Let nothing disturb you, Let nothing frighten you, All things are passing away: God never changes. Patience obtains all things, Whoever has God lacks nothing; God alone suffices."
(Feed generated with FetchRSS)

Geplaatst op March 29, 2023, 10:07

RT @Veritassanctum: "We wish to make it clear that departure from the Church's teaching, or silence about it, in an effort to pr...
RT @Veritassanctum: "We wish to make it clear that departure from the Church's teaching, or silence about it, in an effort to provide pastoral care is neither caring nor pastoral. Only what is true can ultimately be pastoral." —Cardinal Joseph Ratzinger (PEBXVI)
(Feed generated with FetchRSS)

Geplaatst op March 26, 2023, 19:15

RT @Sachinettiyil: The West needs a new generation of Michaelangelos to make its art beautiful and great again. Retweet if you a...
RT @Sachinettiyil: The West needs a new generation of Michaelangelos to make its art beautiful and great again. Retweet if you agree.
(Feed generated with FetchRSS)

Geplaatst op March 18, 2023, 17:53

RT @lukei4655: The word is that Jospeh Cardinal Zen is nearing death. Please pray for his happy transitus. https://t.co/EoFVBdWh...
RT @lukei4655: The word is that Jospeh Cardinal Zen is nearing death. Please pray for his happy transitus. https://twitter.com/Sachinettiyil/status/1636206853745934336

(Feed generated with FetchRSS)

Geplaatst op March 17, 2023, 09:41

Laatste update:

Contact

Het Studentenpastoraat is te vinden aan de Keizersgracht 218-B
1016 DZ  Amsterdam
Tel. +31 6 496 74 236 (ook WhatsApp)
www.rkspa.nl
mailformulier

 
Universiteit van Amsterdam
Amsterdam University College
Vrije Universiteit Amsterdam
top