English

Het Rooms-Katholiek Studentenpastoraat in Amsterdam

Het Onbevlekt Hart van Maria, 12 juni 2021

Het Onbevlekt Hart van Maria

Nadat we het hoogfeest hebben gevierd van het Allerheiligst Hart van Jezus, vieren we de Onbevlekt Hart van Maria. Beide even onbevlekt en heilig, Jezus en Maria. Dat is voor ons een groot feest want onze kerk draagt de titel van het Allerzuiverst Hart van Maria.

In de gevaarlijke jaren van het wereldconflict dat tachtig jaar geleden begon, werden we in 1942 door paus Pius XII toegewijd aan het Onbevlekt Hart van Maria. Het was toen 25 jaar geleden dat Maria verschenen was in Fatima waar het wereldconflict werd aangekondigd. Dat conflict is ten einde, God zij dank, en nieuwe gevaren dreigen. Daarom doen we er goed aan onszelf opnieuw aan de Maagd Maria toe te wijden. In dat hart van Haar vinden wij allen een plaats. Die plaats voor ons is daar bereid omdat zij gehoor gaf aan de opdracht van haar Zoon Jezus aan het kruis om ons aan te nemen als haar kinderen. Maar al op het moment waarop aan haar werd aangekondigd de moeder te worden van de Zoon van God, waren wij al aangenomen als haar kinderen. Want onze Moeder Maria beantwoordde bevestigend op de roep van God omdat zij de Moeder zou worden van Hem die onze Verlosser zou worden. Zij heeft haar roeping aangenomen om ons dus.

In het Evangelie van vandaag (Lucas 2, 41-51) zien we Haar bezorgd omdat Jezus die ons moest verlossen, zoek geraakt is in de tempel. Zij is bezorgd, zoals de heilige Jozef, omdat Jezus uit het zicht is geraakt. Dat gebeurt bij heilige mensen. Paus Benedictus XVI heeft er ook bij verschillende gelegenheden op gewezen hoe Europa en zijn bewoners Jezus uit het zicht zijn geraakt en zij blijven er onverschillig onder. Maria verdraagt het niet dat mensen onverschillig ten opzichte van Jezus staan alsof Hij in ons leven niets te betekenen zou hebben.

Daarom dragen wij onszelf vandaag op aan het allerzuiverst Hart van Maria. De Smidse 1055: Sancta Maria Stella maris, heilige Maria, Sterre der Zee, U moet ons leiden! Roep dat met krachtige stem! Er is geen storm die het allerzoetste hart van de Maagd Maria schipbreuk kan doen lijden. Zoek daarom, wanneer je de storm ziet aankomen, je toevlucht bij Onze Lieve Vrouw en je zult niet het gevaar lopen ten onder te gaan!

Patroonheilige

Onze patroonheilige John Henry Newman
Dit is onze patroonheilige kardinaal John Henry Newman.

Cookies

Onze website www.rkspa.nl gebruikt cookies.

 

Recente Tweets

Sacramentsdag

De Kerk en de wereld hebben grote behoefte aan eucharistische devoties. Jezus wacht op ons in dit sacrament van de liefde. Laten we de tijd niet sparen om Hem te ontmoeten in aanbidding, in contemplatie vol geloof, en laten we bereid zijn om eerherstel te bieden voor de vele ernstige fouten en beledigingen die in de wereld tegen Hem zijn begaan. Moge onze aanbidding nooit ophouden.

 

Pinksteren
De Heilige Geest houdt van rust en kalmte, van die kalmte die de ziel voelt als zij niets anders wenst of verlangt dan haar God. Als de ziel steevast verkeert in deze staat van kalmte en niets anders wenst dan Gods wil te kennen om die meteen te volbrengen, dan ondervindt zij een onwankelbare vrede. En als deze vrede eenmaal heerst, dan komt de Heilige Geest tot die ziel en vestigt daar als het ware zijn verblijf; en Hij heerst en geeft zijn opdrachten en bevelen als iemand die zich thuis voelt. Hij geeft opdrachten en bevelen, en wordt onmiddellijk gehoorzaamd.
(Francisca Javiera del Valle, Kom, Heilige Geest)
 

@wveth_pr on Twitter

@wveth_pr on Twitter
RT @radiomarianl: Op weg naar Pasen kunt u als vertrouwd naar nieuwe radioretraites luisteren. Vandaag maandag 3 april start de ...
RT @radiomarianl: Op weg naar Pasen kunt u als vertrouwd naar nieuwe radioretraites luisteren. Vandaag maandag 3 april start de 1e radioretraite ‘De Heer kwam in het zijne, maar de zijnen aanvaarden Hem niet’ met priester Wim Veth. Luister deze maandag t/m woensdag om 11:00 | 20:30 | 03:30 uur.
(Feed generated with FetchRSS)

Geplaatst op April 04, 2023, 16:53

RT @philokalia_min: Some wisdom from St. Teresa of Avila on her 508th birthday: "Let nothing disturb you, Let nothing frighten...
RT @philokalia_min: Some wisdom from St. Teresa of Avila on her 508th birthday: "Let nothing disturb you, Let nothing frighten you, All things are passing away: God never changes. Patience obtains all things, Whoever has God lacks nothing; God alone suffices."
(Feed generated with FetchRSS)

Geplaatst op March 29, 2023, 10:07

RT @Veritassanctum: "We wish to make it clear that departure from the Church's teaching, or silence about it, in an effort to pr...
RT @Veritassanctum: "We wish to make it clear that departure from the Church's teaching, or silence about it, in an effort to provide pastoral care is neither caring nor pastoral. Only what is true can ultimately be pastoral." —Cardinal Joseph Ratzinger (PEBXVI)
(Feed generated with FetchRSS)

Geplaatst op March 26, 2023, 19:15

RT @Sachinettiyil: The West needs a new generation of Michaelangelos to make its art beautiful and great again. Retweet if you a...
RT @Sachinettiyil: The West needs a new generation of Michaelangelos to make its art beautiful and great again. Retweet if you agree.
(Feed generated with FetchRSS)

Geplaatst op March 18, 2023, 17:53

RT @lukei4655: The word is that Jospeh Cardinal Zen is nearing death. Please pray for his happy transitus. https://t.co/EoFVBdWh...
RT @lukei4655: The word is that Jospeh Cardinal Zen is nearing death. Please pray for his happy transitus. https://twitter.com/Sachinettiyil/status/1636206853745934336

(Feed generated with FetchRSS)

Geplaatst op March 17, 2023, 09:41

Laatste update:

Contact

Het Studentenpastoraat is te vinden aan de Keizersgracht 218-B
1016 DZ  Amsterdam
Tel. +31 6 496 74 236 (ook WhatsApp)
www.rkspa.nl
mailformulier

 
Universiteit van Amsterdam
Amsterdam University College
Vrije Universiteit Amsterdam
top