English

Het Rooms-Katholiek Studentenpastoraat in Amsterdam

Meet

Het rooms-katholieke studentenpastoraat in Amsterdam is er voor studenten die katholiek zijn of in de bonte wereld van de katholieke kerk geïnteresseerd zijn. De studentenpastor is beschikbaar voor hun vragen en kunnen studenten ondersteunen met sacramenten en sacramentalia. Het wil een plek bieden waar studenten de dagelijkse geloofspraktijk kunnen beoefenen, kunnen reflecteren over hun eigen vragen over geloof en zingeving, en zich kunnen bezinnen over hun (toekomstige) plaats en betekenis in de samenleving.

Work of Dorigatti

De dagelijkse Eucharistievieringen en mogelijkheden voor gesprek en biechtgesprek zijn:

Maandag t/m vrijdag: 12.15 en 19.30 uur (kapel aan de Keizersgracht 218 B)
Zaterdag: 19.00 uur (kerk aan de Keizersgracht 220)
Zondag: 11.15 uur en (in Engels) 18.00 uur (kerk aan de Keizersgracht 220)
Een half uur voor elke Mis is een priester aanwezig om biechtgelegenheid te bieden.

Ons aanbod voor verdieping valt uiteen in grofweg drie groepen van activiteiten:

  • voor wie met elkaar willen praten en nadenken over kwesties waarover binnen de studie geen ruimte is, of willen reflecteren over ethische vragen die je studie of toekomstige beroep oproepen, zijn er studiegroepen. Wat in die groepen aan de orde komt, wordt vooraf gezamenlijk bepaald. Daarna wordt er een programma samengesteld.
  • voor mensen die meer willen weten over het geloof of de katholieke kerk, of die zich in hun katholieke achtergrond meer willen verdiepen, zijn er catechese groepen. Ook in deze groepen wordt de concrete invulling van het programma bepaald door de vragen die in de groep blijken te leven.
  • ten slotte zijn er natuurlijk mogelijkheden te over voor persoonlijk gesprek en begeleiding.

Social Media

Je vindt ons op twitter en RSS feed RSS feed
Deze webstek www.rkspa.nl gebruikt cookies.
 

Recente Tweets

@wveth_pr on Twitter

@wveth_pr on Twitter
On sorting out the injustices of the past; but history is messy. And knowledge of this history is scarce. Think before toppling monuments https://t.co/28lCMcXzan
On sorting out the injustices of the past; but history is messy. And knowledge of this history is scarce. Think before toppling monuments https://mercatornet.com/on-taking-down-monuments/65091/

(Feed generated with FetchRSS)

Geplaatst op July 31st, 2020, 12:27 pm

Een goede voorbereiding op het feest van heilige Benedictus, patroon van Europa, op 11 juli kan zijn: https://t.co/705X76EOYq van @BishopBarron In het Engels, het duurt een uur en bespreekt de persoon, de Regel, de rol van het gebed. Zeer aanbevolen!
Een goede voorbereiding op het feest van heilige Benedictus, patroon van Europa, op 11 juli kan zijn: https://pivotalplayers.com/augustine-and-benedict van @BishopBarron In het Engels, het duurt een uur en bespreekt de persoon, de Regel, de rol van het gebed. Zeer aanbevolen!

(Feed generated with FetchRSS)

Geplaatst op July 10th, 2020, 8:47 am

Laatste update:

Contact

Het Studentenpastoraat is te vinden Keizersgracht 218-B
1016 DZ  Amsterdam
Tel. +31 20 2400 802
www.rkspa.nl
mailformulier

 
Universiteit van Amsterdam
Amsterdam University College
Vrije Universiteit Amsterdam
top